Arkiv for 2009

Det var december

December ser igen ud til at have været en tynd måned.

Beslutningstageren

For en tvivler er hjælpen nær.

IMG_2814_rez

 

 

Men hver gang JEG prøver den, drages kuglen nærmest magnetisk mod den samme rubrik – og så er jeg lige vidt.

IMG_2817

Min helt !

Jeg har altid drømt om at være Superman, men nu kommer jeg i tvivl, måske vil jeg hellere være …

https://www.youtube.com/watch?v=54CpPlCnM4I
(Bicycle Repairman – Monty Python)

Jul

Jul, jo, men alle de INDISPENSABLE langture i bil der følger med, steder og tidspunkter men ikke selv kan bestemme; det er ikke så hyggeligt. Juleuhyggeligt kan det være.

Det er selvfølgelig sne og glatføre, jeg så nødig vil tvinges ud i og sætte bil og lemmer på spil.

Er man hjemme kan al nødvendig udkørsel erstattes af cykel, ski, snesko og -støvler.

Søndagstur i Uføret

Det BLEV faktisk en ren søndagstur, behersket tempo, med en promenade på diget ved Skovmose-området.

 

IMG_2620

 

Her er vi dog krøbet ned på stien bag diget, ikke bare for at få ly for den skarpe vind ude fra havet, men også fordi digekronen (“digetoppen”) på den nordlige halvdel er nyanlagt og skrøbelig, og fortjener skånes.

Der er jo en Vintercup et andet sted som har trukket mange enthusiaster til sig; så mange er det, at halvdelen af søndagstræningens fremmødte faktisk ses her på billedet af det ualmindeligt flade land.

IMG_2629

 

Vi er på Als’ sydøstligste hjørne, hvor en pumpestation bag det 3 kilometer lange dige holder vandet ude fra baglandet. 

 

ufoeret2

I vand til livet

Med mountainbiken har jeg ikke før prøvet at traversere en vandpyt på størrelse med Atlanterhavet; denne weekend var første gang.

Cyklede sammen med nogen af områdets andre cykelklubber den årlige “gendarmstituren” Sønderborg-Padborg retur, også kaldet Gendarmstiløbet. Der er tradition for at køre den om vinteren, eller som nu i det seneste efterår.

Men skulle jeg anbefale andre turen, måtte det nok være om sommeren for en let tur. Sommerturen er aldrig slået rigtig igennem hernede, måske fordi sommersæsonen udelukkende står i racercyklens tegn, eller så er det for ringe en udfordring.

Lige nu er risikoen for frost og sne ganske vist mindre end om vinteren, til gængæld er risikoen for for vand større; det var der da også kommet nu.

Kæmpepytten lå lige tværs over gendarmstien, uden mulighed for at undvige til siderne, for dér var en tæt markindhegning.

Jeg kunne personligt ikke overskue konsekvenserne af at få cyklen helt neddyppet (vand i krumtaphuset??), og tog den derfor på nakken. Selvom jeg muligvis havde forestillet mig at svømme over, lykkedes det dog at klare den gennem vandet og blive på benene.

IMG_2591

Her efter hjemkomsten er jeg er nødt til at indrømme, at overskiften er et falsum, fordi skyggen på buksebenene så tydeligt afspejler vandstanden. De mere resolutte typer jeg fulgtes med kørte forresten bare igennem, med vand til navhøjde ude i selve sporet (ja, her står navhøjde, ikke navlehøjde).

At tage cyklen på nakken her, er lige som at være rapanden fra Rinkenæs Sogn, hvor hyphesten sad bagved i vognen (og røg!), mens Rasmus tog selen om halsen og fløj.

 

IMG_2619

Gendarmstien er en rute af næsten sammenhængende naturstier og grusveje, fra Høruphav på Als til Padborg ved grænsen. Der findes en ret flot side med kort .

Længere billedeserie fra tidligere mtb-tur,  vinter 2008.

Eftermiddagsracertur

Racercyklen havde jeg næsten glemt til fordel for mountainbiken, men sådan en lun næsten-december-dag hjælper på hukommelsen og jeg har fundet den frem igen.

Jeg tror det er godt at forsøge bevare det muskelmæssige bevægemønster svarende til racerkørslen vinteren igennem, ved lejlighedsvis genopfriskning. 

 

IMG_2551

 

 Når landevejs-fantasien er blevet lidt rusten, kan man altid tage den sædvanlige tur Kegnæs rundt, halvøen syd for Als.

 

IMG_2542

 

IMG_2541

 

Det passede lige med at jeg kunne vende hjemad igen, over dæmningen tilbage til Als, inden det bliver HELT mørkt – alt for tidligt.

 

IMG_2555

 

IMG_2557

Skønne litteratur

Har igen i år været til en aften med “Sæsonens nye bøger” (skønlitterære) på biblioteket.

Det er nu underligt: foruden jeg selv kom der kun en eneste mand, ud af måske 20-25 deltagende, inklusive foredragsholderne der præsenterede bøgerne (de tre smørbibliotekarer).

Det er der nok slet ingen nyhed i, for det så ud til at være helt forventet. Man kunne også sige det omvendt, at det var helt UVENTET der kom én eneste, for i pausen var herretoilettet låst af.
Hm. Godt at handicaptoilettet var åbent, så kunne de i denne sammenhæng handicappede jo ty dertil, det var okay.

Spekulerer lidt på om den anden var mødt frivilligt eller “frivilligt”. Han var i selskab med én, så der kan der jo være tale om ledsaget indgang.

 

IMG_2514

I weekenden har der på Sjælland været “Slush-cup 1. afdeling”, som undtagelsesvis var enkeltstart, mountainbike. Op mod 700 deltagere, næsten ikke til at tro.

Den var nu go’ nok; de blev sendt af sted med 15-20 sekunders mellemrum, chippede, fra kl. 9 til 14, op ad Herstedhøje og rundt.

Der var også åbent for børn og unge, fra 7-8 årige. Det ser ud til at have været en oplevelse.

Bo Skakke fra TeamHustlers har klippet en film af sine optagelser; den fortæller usædvanlig godt om stemningen og deltagerne. http://www.h12.dk/video/slush/

 

 

Upps – jeg skulle lige til at jamre over HVOR gerne jeg ville have været med til noget for mtb, hvis det ikke var så langt væk. Hykler. Kunne da bare have været frisk og deltaget i Renault MTB og Cross i Aabenraa, mens tid var (10. okt).

Kun Brian H. var frisk! Gode billeder, fotografen Lars Bo Hansen fra AAIG har oven i købet  været så betænksom at sætte relevante undertekster på, hele vejen igennem.

Når jeg var med min mor i Magasin du Nord (i Århus altså), dengang før jeg var begyndt i skole, sagde hun altid, at hvis jeg blev væk, skulle jeg gå op til informationen, så ville vi mødes dér.

I dag var vi otte på mountainbike kørt ad landevejen ud i Gråstenskovene, hvor der er så tæt og så mange stier, og tabte en mand derinde; det er jeg aldrig særlig glad for.

Og hver gang står vi desværre også derefter og finder ud af, at der ikke er aftalt nogen plan B. Det kunne jo ellers bare være at køre til sådan-og-sådan, hvis man er kommet uhjælpeligt fra hinanden.

Eller måske, når alt andet svigter, bruge den mobiltelefon som vist de fleste på mtb har med sig! Den har jeg endnu aldrig set brugt sådan, og det er da også rigtig usportsligt, nogenlunde at sammenligne med at være spejder og være villig til at bruge en hel KASSE tændstikker, fremfor de obligatoriske to, men det er en mulighed.

På en tur langt hjemmefra, må det være nødvendigt at aftale noget forinden. Eller følges (urimeligt/umuligt) tæt.  

Vi fandt selvsagt ikke den fortabte igen, men var dog denne gang heldigvis i stand til at køre tilbage ad samme vej, indtil der hvor han sidst havde været med, så forulykket er han ikke. Men rarest er det, hvis man også kan køre hjemad sammen.

Kammerat med solen

Lyset gør en kæmpe forskel. Ligesom maleren der “maler med lyset”, er det for fotografen rart at have den store lyssætter med sig. Både til at tænde og slukke vel at mærke, fordi skrap sol også kan spolere optagelserne gennem for store kontraster, stor forskel på lyst og mørkt.

En af weekendturene på mountaibike, soloturen i skoven Fryndesholm ved Fynshav, Als.

 

Ved første  tryk på knappen ser her ret almindeligt ud.

IMG_2420

 

Fem sekunder efter bryder solen frem, så ser det pludselig STRÅLENDE ud.

 

IMG_2419

 

Rundt omkring i skoven er der på samme måde drysset gyldne pletter ud. Under asketræerne, der oven i købet smider mange blade på en gang.

 

IMG_2417

 

Helt nede på jorden.

IMG_2424_cropsharp

Sofacykel – nej tak

 

IMG_1852_undist_shrp

 

                        Når den yngste er flyttet langt hjemmefra, og skal have sin nyindkøbte hjørnesofa transporteret, er det godt man kan trække “La Flamme Rouge” af stalden, så kavaleriet med 75 heste kan komme til undsætning. Ikke alt kan  klares med en cykel, desværre.

Tagbagagebæreren havde jeg forresten været så distræt at glemme hjemme i Sønderborg, så halvdelen måtte surres på ryggen i stedet, med en luftmadras under.

« Ældre indlæg