I vand til livet

Med mountainbiken har jeg ikke før prøvet at traversere en vandpyt på størrelse med Atlanterhavet; denne weekend var første gang.

Cyklede sammen med nogen af områdets andre cykelklubber den årlige “gendarmstituren” Sønderborg-Padborg retur, også kaldet Gendarmstiløbet. Der er tradition for at køre den om vinteren, eller som nu i det seneste efterår.

Men skulle jeg anbefale andre turen, måtte det nok være om sommeren for en let tur. Sommerturen er aldrig slået rigtig igennem hernede, måske fordi sommersæsonen udelukkende står i racercyklens tegn, eller så er det for ringe en udfordring.

Lige nu er risikoen for frost og sne ganske vist mindre end om vinteren, til gængæld er risikoen for for vand større; det var der da også kommet nu.

Kæmpepytten lå lige tværs over gendarmstien, uden mulighed for at undvige til siderne, for dér var en tæt markindhegning.

Jeg kunne personligt ikke overskue konsekvenserne af at få cyklen helt neddyppet (vand i krumtaphuset??), og tog den derfor på nakken. Selvom jeg muligvis havde forestillet mig at svømme over, lykkedes det dog at klare den gennem vandet og blive på benene.

IMG_2591

Her efter hjemkomsten er jeg er nødt til at indrømme, at overskiften er et falsum, fordi skyggen på buksebenene så tydeligt afspejler vandstanden. De mere resolutte typer jeg fulgtes med kørte forresten bare igennem, med vand til navhøjde ude i selve sporet (ja, her står navhøjde, ikke navlehøjde).

At tage cyklen på nakken her, er lige som at være rapanden fra Rinkenæs Sogn, hvor hyphesten sad bagved i vognen (og røg!), mens Rasmus tog selen om halsen og fløj.

 

IMG_2619

Gendarmstien er en rute af næsten sammenhængende naturstier og grusveje, fra Høruphav på Als til Padborg ved grænsen. Der findes en ret flot side med kort .

Længere billedeserie fra tidligere mtb-tur,  vinter 2008.

2 thoughts on “I vand til livet

  1. Bjarne Kastrup

    Hej Asger: Det er da utroligt som du kan fortælle hvad skidt du har oplevet. Du er nu altid så heldig men jeg håber da på at du ikke kommer til skade i vinterens løb så du er klar på landevejen fra foråret igen. Hilsen og god jul Bjarne.

  2. AsgerF Forfatter

    Tak skal du have Bjarne, i lige måde til dig!
    Ja landevejen er nok snart helt slut, i hvert fald i når der begynder at blive strøet salt.

    Skidt er heldigvis sjældent så skidt at det ikke er godt for noget: så har jeg da noget at skrive hjem om, og så er JEG glad.

Skriv et svar