Mtbike igen

Trængte som afveksling til at rulle på noget andet end raceren, så den trillemand snapped biken fra væg, og tog i den grønne skov.

 

Mountainbiken er jo også bare en cykel ligesom raceren, men for mig er der to afgørende forskelle at huske på:

Lavere saddelhøjde. Det fik jeg illustreret konkret idag, for højden var sat til min almindelige cykelhøjde, fra når jeg har kørt i Netto på mountainbiken. En lille prøvetur i mtb-dress afslørede at “der var noget galt”; underligt stift kørende og utilpas på den. Satte derefter sadelpinden en hel centimeter ned (det er meget!) og så var den hjemme. 

Lavere dæktryk. Meget lavere, også relativt. Det har jeg før advokeret for , og glædes hele tiden derude ved det gode greb det giver. Ligesom den løvfrø der pludselig sad på mit lodrette terrasevindue, med alle sugekoppefingre på de fire paddeben ud til siderne. 

 

Åh ja, jeg havde alligevel glemt den tredje forskel: man skal bruge hovedet HELE tiden.

Så det blev jeg brutalt påmindet, ud ad den flade markvej, hvor jeg lige smuttede fra højre til venstre hjulspor, og glemte kanterne på græspuklen i midten. Klassisk. Fik mig en rulletur og spejderknæ igen (eller rulleskøjteknæ hedder det måske, dem man rendte rundt med som barn).

av2

 

 

 

Update 4.9.09: Det hedder mountainbikerknæ.

Og her med lidt afstand på, kan jeg endda selv se at lovprisningen af dæktrykket med det FANTASTISKE vejgreb, nok ikke skulle have været skrevet i samme indlæg. Kold måske jeg er, men ikke beregnende.

1 thought on “Mtbike igen

Skriv et svar