Langelinieløbet 100 km

Da jeg var til min lillekusines kobberbryllup, benyttede jeg lejligheden til at snuppe et cykelmotionsløb med, nu jeg var deroppe.

Langelinieløbet i Århus har jeg aldrig prøvet før. Hvorfor det lige hedder sådan har jeg endnu til gode at finde ud af, for man kommer end ikke i nærheden af nogen havn, og startstedet er parkeringspladsen ved Bilka i Tilst.

langelinie100km.gif

 

Ruten er forfriskende ny: hvor andre løb gerne forløber i en radius omkring byen, så er denne her udlagt som en aflang figur, der løber vestpå i Århus Ådal, undervejs tager nogle sving op i dalsidernes højdedrag, og i øvrigt stikker en tur op omkring Gjern Bakker. Flere gode bakker undervejs, ja.
 

 betal.jpg

   

kvindevinder.jpg 

 

 Jeg vil gerne prøve mange måder at køre cykelmotionsløb på.

Egentlig skulle jeg have grebet netop denne lejlighed til at udforske nogle af mulighederne, men da jeg først stod dér blandt alle ridderne i hjelm og med gangeren ved deres side, ak, da kunne jeg ikke længere modstå sportens fristelser (nul vits, det skal forstås helt bogstaveligt denne gang) og kørte for “klassementet” og at holde fast i en hurtig gruppe, som så ofte før.

 

333.jpg

 

Det endte altså nogenlunde med det er blevet beskrevet som

…en flok middelalderlige mænd der med stålblik spurter som vilde mod målstregen…

eller hvordan nu lige det var .

 

Var selv lige ved at skride i sidste opløbssving, der var uforudset skarpt – jeg burde ellers kende området, er barnefødt i Århus. Men ikke i Bilka.

Det sluttede godt.

slut1.jpg 

 

2 thoughts on “Langelinieløbet 100 km

 1. Erik Markussen

  Hej Asger.
  Det glæder mig, at du havde en tilsyneladende rigtig god tur i “Søhøjlandet”. Ud fra din tid kan jeg også se, at det ikke var første tur i år. Tillykke med det.
  Vedr. navnet “Langelinieløbet” henvises der til det lange og lige vejstykke Langelinie og har været brugt siden første løb i 1982.
  Håber vi ser dig igen 13.06.10, hvor jeg i så fald gerne vil være vært med “en øl og et par pølser”.
  Med stor hilsen
  Erik Markussen / tst Langelinieløbet – Djurslands Bank.

 2. Asger

  Eij, hvor dejligt at blive “fundet” i høstakken, selvom man kun er en lille ål, jeg mener nål.
  Så er jeg helt med på “Langelinie”, hvor det kommer fra. På kortet kan jeg da også nu se, at de 10 km lige landevej hen mod slutningen har det navn.
  Ja, det vejstykke er rigtignok et karakteristisk indslag i løbet; for mig betød det, at når man havde fundet ind i en gruppe, så var der lige netop på denne strækning god lejlighed til at forsøge indhente den foregående gruppe gennem at optimere samarbejdet, det er sjovt (ikke at det lige lykkedes i dette tilfælde, men farten stiger, og alene fornøjelsen ved jagten er det værd…)
  Min indsats og tid var jeg som sagt rigtig tilfreds med, i nogle andre løb kunne samme energi endda have svaret til en højere placering, men det må blot betyde at der deltager mange gode ryttere her, så det er helt fint med mig.
  Næste år? Håber jeg, i så fald vil jeg tage imod invitationen.

Skriv et svar