Venus fra Grønnekærvej

Cyklede en tur sent i går, inklusive et par gange op ad Grønnekærvej . Mørket faldt på, og nattehimlen begyndte at lyse. Med en dekorativ stjerne placeret det helt rigtige sted.

 

venus2_img_4301.jpg 

 

Her er ingen kunstig horisont, det er den rigtige Dybbøl Mølle, kvalivare, for det er jo Dybbøl Banke jeg cykler op ad. Prikken over i’et er forresten slet ikke nogen stjerne, men Venus som ses på vest-nordvesthimlen i begyndelsen af maj.

3 thoughts on “Venus fra Grønnekærvej

 1. Asger

  Det sker så tit at jeg mangler kameraet, når jeg netop ikke har taget det i lommen, fordi det er dage jeg ikke forventer der sker en skid.
  Men nu er jeg ved at blive en smule klogere, og kunne tage billedet den aften.
  Det uventede sker tit når man mindst venter det.
  For nogle dage siden var jeg af sted, også ren rutinetur uden kamera, og fik derude øje på en sky der havde facon fuldstændig som en bikinitop, med strop, spænder og det HELE. Der var for lidt lys på aftenhimlen til at det simple mobilkamera nyttede noget.
  Jeg var grøn af ærgrelse, for jeg vil ALDRIG møde sådan et motiv mere, dannet af skyernes tilfældighed som det var. Det er så umuligt, at chancen for at jeg personligt møder en rigtig bikinitop endog er større.
  SÅDAN blev jeg klogere på at være forberedt.
  Dynamo kunne jeg nok ikke nænne på raceren; nøjes med et par 5-diodelys jeg selv kan blive set ved. Og nu også en gul refleksvest med, til når det begynder at tusse.
  Jeg har en halogenlygte, der bare aldrig er ladet op når jeg skal bruge den. Den kan lyse vejen nogenlunde op, men ville nu slet ikke kunne klare dårlige veje og i skoven ligesom din Moster Blaster (?) projektør, Helle.
  Når jeg er kommet sent af sted til en forventet kort tur mens det endnu er lyst, går det let sådan at jeg alligevel fortsætter til det er BÆLGmørkt, det er sjældent planlagt. Det har jeg forresten OGSÅ lært, at være forberedt ved at tage diodelysene med, hvis det kan ende mørkt.

Skriv et svar