Mendelssohn

Kirkerne i hele omegnen, og i det hele taget, arrangerer jævnligt koncerter, der i mine øjne udmærker sig ved stort set altid have gratis entré. Det har hernede også ProMusica, af og til også bibliotekerne. Sjældent til at modstå, næsten uanset hvad der er på programmet, for jeg kan ikke mindes nogensinde at være gået skuffet hjem, tværtimod nærmere opløftet.

Oftest er det klassisk musik, og dén art får i særlig grad nerve når man ser den live; musik man måske ikke ville skænke et øre, hvis det blev spillet i radioen, bliver aldeles levende (ja) og vedkommende.

Der plejer at være en lille annonce i ugeavisen, måske foromtale. Sikrest er dog at søge på forhånd indenfor sit lokalområde på Kultunaut.dk, hvor de fleste arrangementer er med.    

 

Lørdag eftermiddag var det orgelværker af Felix Mendelssohn Bartholdy, født for lige netop 200 år siden, fremført af Karsten Munk.

Til Augustenborg er der ikke engang 4 km, så det er normalt nemt bare at tage cyklen. Jeg var dog lige ved at forregne mig, for jeg måtte gennem en sand skærsild af tilfygning og snedriver på vejen og cykelstien, før jeg nåede kirken netop til tiden.

 

IMG_3271

 

Augustenborg Slotskirke er sjov, for indvendig ser den for mig ud som i andre kirker, men udvendigt er den ganske undseelig, placeret lige herinde, i den laveste del af bygningen, som en del af slottet.

 

IMG_3270

 

 

IMG_3262_c

 

 

 

IMG_3269

 

 

 

På hjemvejen, i opløftet stemning, var der ro nok på til at forevige fygesneen; nogen ordentlige driverter er det. Havde forresten ikke regnet med at en skærsild kunne være så kold.

IMG_3281

Skriv et svar